logo
25/04
24/04
23/04
21/04
20/04
2 ...

Пентагон озвучив, що передбачає новий пакет допомоги Україні

01-06-2023 14:40722

Пентагон озвучив, що передбачає новий пакет допомоги Україні
Фото: defense.gov

Міністерство оборони США оголосило про додатковий выйськовий пакет допомоги Україні, який містить ключові можливості для боротьби з російськими авіаударами, націленими на критичну інфраструктуру по всій країні.

 

Останній пакет, оцінений у 300 мільйонів доларів, є 39-м вилученням обладнання Міністерства оборони України з серпня 2021 року, повідомили у Пентагоні. 

Нещодавно оголошена допомога надійшла після недавніх атак Росії з безпілотників, спрямованих на цивільну інфраструктуру України далеко від лінії фронту.  

«Росія продовжує вести жорстоку, абсолютно неспровоковану війну проти України, завдаючи ще більше авіаударів і бомбардуючи українські міста по всій країні», — заявив речник Ради національної безпеки США Джон Ф. Кірбі під час брифінгу в Білому домі. 

Він зазначив, що недавній наступ росії включав 17 окремих повітряних нападів на Київ лише у травні. За словами Кірбі, ці атаки завдали шкоди мирним жителям і вразили критично важливу цивільну інфраструктуру. 

«У відповідь Сполучені Штати продовжуватимуть допомагати їм надавати речі, необхідні для кращого захисту», — сказав він. 

У пакет входять додаткові боєприпаси для систем ППО Patriot, ЗРК Avenger, зенітних систем Stinger і ракет AIM-7 для ППО. 

Пакет також включає більше артилерійських і протитанкових можливостей, на додаток до високоточних авіаційних боєприпасів та інших предметів.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news