logo
29/03
2 ...

У суботу у Львові стартує Фермерський ярмарок

01-06-2023 16:19639

У суботу у Львові стартує Фермерський ярмарок
Фото: ЛМР

У суботу, 3 червня, на площі Ринок розпочне роботу Фермерський ярмарок. Він працюватиме щосуботи з 10:00 до 16:00 години. Тут містяни матимуть можливість придбати товари від виробників.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Цьогоріч вперше на ярмарку запрацює крафтова майстерня, де відвідувачі зможуть дегустувати продукти, відвідати кулінарні майстер-класи, лекції дієтологів та нутриціологів. Також відкриють інформаційний пункт, де покупцям розкажуть про фермерів, покажуть мапи туристичних маршрутів, запропонують долучитись до екскурсій на ферми. А найвідданіші покупці отримають книгу з рецептами від фермерів.  

«Цього року до ярмарку доєдналась найбільша кількість фермерів. Маємо 24 представники фермерських господарств. Серед товарів: крафтові хліби, м’ясні вироби, сири та молочні продукти, джеми та плодово-ягідні вина, бджолопродукти свіжі овочі, фрукти та ягоди. З новинок матимемо спаржу, крафтове борошно та домашню випічку. Відтак кожен відвідувач зможе знайти щось для себе», – розповіла Тетяна Хабібрахманова, начальниця управління зовнішніх зв’язків і промоції Львівської міськради.

Фермерський ярмарок на площі Ринок відбудеться вже вп’яте. 90% фермерів – власники сімейного бізнесу. Впродовж сезону ярмарок збирає близько 90 тисяч відвідувачів.

Нагадаємо, у 2019 році на площі Ринок у Львові відновили давню традицію проведення  фермерського ярмарку. У 30-х роках XX століття найдавнішим та найпопулярнішим був ринок навколо міської Ратуші.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news