logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Зеленський зустрівся у Молдові з Урсулою фон дер Ляєн: говорили про безпекові гарантії України

01-06-2023 15:46787

Зеленський зустрівся у Молдові з Урсулою фон дер Ляєн: говорили про безпекові гарантії України
Фото: twitter.com/vonderleyen

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з візитом у Молдові, зустрівся з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це Зеленський повідомив на сторінці у Twitter.

«У межах участі в саміті Європейської політичної спільноти зустрівся з Президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн... Підняли тему безпекових гарантій, які наша країна прагне отримати перед набуттям повноправного членства в НАТО», – повідомив Зеленський.

Під час зустрічі також обговорили конкретні шляхи реалізації української формули миру та консолідацію світової підтримки мирної ініціативи України. Також президент наголосив на необхідності безумовного зняття експортних обмежень на аграрну продукцію.

Натомість Урсула фон дер Ляєн заявила: «Чудово скоординували нашу постійну підтримку України з президентом Володимиром Зеленським. Справедливий і міцний мир – це те, що потрібно Україні. Україна досягла вражаючого прогресу на шляху до ЄС. Ми на вашому боці, ми будемо наполегливо працювати разом, щоб досягти цієї мети».

Як повідомляли, Президент Володимир Зеленський прибув з візитом у Молдову для участі у саміті Європейського політичного співтовариства. Він уже провів зустріч з президенткою Молдови Маєю Санду.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news