logo
19/04
18/04
2 ...

У небі над Києвом і навколо збили понад 30 повітряних ворожих цілей

02-06-2023 08:51366

У небі над Києвом і навколо збили понад 30 повітряних ворожих цілей
Фото: ілюстративне

Уночі 2 червня у повітряному просторі над Києвом та навколо столиці українська ППО виявила і знищила понад 30 повітряних цілей різного типу.

Про це повідомляє КМВА у Телеграм.

«Терор Києва повітряними атаками триває. Навіжені терористи практично без пауз нападають на столицю. За останні 6 днів рашисти завдали вже 6-го повітряного удару по місту! І кожного разу ворог змінював зброю.

Після балістичних ракет переддень цього разу атака була комбінованою – дронами та крилатими ракетами одночасно. Пуски ракет були здійснені із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555», – повідомив начальник КМВА Саргій Попко.

Він зазначив, що синхронно, з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними – баражуючі боєприпаси «Shahed».

«Але наша ППО – просто титани! За попередньою інформацією, у повітряному просторі над Києвом та навколо Києва силами та засобами протиповітряної оборони були виявлені і знищені понад 30 повітряних цілей різного типу (остаточні дані про кількість, тип ракет та БпЛА незабаром повідомлять Повітряні сили)! Інформація щодо руйнувань і потерпілих відсутня», – повідомив Попко.

Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, після тривоги в Дарницькому районі столиці на дорозі виявили тліючі уламки ракети. Також у Подільському районі сталося загоряння травʼяного настилу внаслідок падіння уламків.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news