logo
23/04
22/04
2 ...

Маркевич став головним тренером львівських «Карпат»

02-06-2023 09:191224

Маркевич став головним тренером львівських «Карпат»
Фото: ФК Карпати

Львівський футбольний клуб «Карпати» уклав контракт з новим головним тренером. «Зелено-білих» очолив Мирон Маркевич.

Про це повідомляється на сайті «Карпат».

Один із найтитулованіших українських тренерів народився 1-го лютого 1951 року у Винниках. Першим тренером Мирона Маркевича був його батько Богдан Дмитрович. Згодом він займався у групі підготовки львівських «Карпат», а на початку 70-х Маркевич-молодший потрапив до головної команди. Найкращі роки його футбольної кар'єри минули у Луцьку, де він завершував кар'єру гравця, а пізніше розпочав тренерську діяльність у місцевому «Торпедо».

У 1990-х Мирон Богданович повернувся до Львова у якості тренера і став символом головних перемог «Карпат» у часи Незалежної України: вивів команду до фіналу Кубку України та виграв бронзові нагороди 1998-го.

Особливою постать Мирона Маркевича є і для Харкова, де тренер протягом семи сезонів поспіль вигравав медалі чемпіонатів України з тамтешнім «Металістом». Крім того, харків'яни пробилися до чвертьфіналу Ліги Європи УЄФА. Через три роки Маркевич перевершив це досягнення з «Дніпром», який вийшов до фіналу Ліги Європи УЄФА.

У тренерській біографії Мирона Маркевича є робота з національною командою України, а також досвід функціонера – протягом п'яти років він очолював комітет національних збірних ФФУ/УАФ.

ФК «Карпати» ставить перед собою амбітні плани. Ми переконані, що головний тренер Мирон Маркевич стане запорукою реалізації цих планів і виведе команду на чільні місця у вищому футбольному дивізіоні.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news