logo
18/04
2 ...

У Брюховичах і Винниках демонтують три радянські пам’ятники

02-06-2023 12:59433

У Брюховичах і Винниках демонтують три  радянські пам’ятники
Фото: Львівської міськради

Вчора на засіданні комісії з деколонізації топоніміки у Львові прийнято рішення про демонтаж двох пам’ятників у смт Брюховичі та одного у м. Винники, які є пам’ятниками колоніального спадку.

Їх перевезуть до музею «Територія терору», повідомляє пресслужба Львівської міськради.
«Ще три елементи колоніального спадку – під демонтаж. Так, два пам’ятники в Брюховичах та один у Винниках буде демонтовано та перенесено в музей «Територія Терору».

Таке рішення прийняли під час засідання комісії щодо деколонізації топоніміки у Львові. Далі готуємо відповідні документи та рішення про демонтаж.

Дякуємо колегам з робочої групи та усім, хто активно працює над деколонізацією», – повідомив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, голова комісії.

Нагадаємо, у квітні 2022 року у Львові створено комісію, головним завданням якої є деколонізація топоніміки та заборона використання у Львівській громаді географічних назв та символіки росії. Також йдеться про перейменування назв вулиць, названих іменами російських діячів. За рішенням комісії вже перейменовано понад 50 вулиць Львова.


Підготувала Анастасія Андрійчук,  Leopolis.news