logo
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Закарпатті контрабандист намагався безпілотниками переправити до Угорщини тисячі пачок сигарет (ВІДЕО)

02-06-2023 15:11529

На Закарпатті контрабандист намагався безпілотниками переправити до Угорщини тисячі пачок сигарет (ВІДЕО)
Фото: ДПСУ

32-річного контрабандиста застали безпосередньо перед підготовкою безпілотників до вильоту.

Як інформує ДПСУ, місце злету військовослужбовці відділу «Вилок» спільно з оперативниками прикордонного загону виявили на околиці села в Берегівському районі.

На місці затримання прикордонники виявили чотири безпілотні літаки, 3 пульти управління, 2 ноутбуки, 26 змінних батарей, 20 змінних гвинтів, а також автомобіль «Ауді», яким контрабандист привіз своє «устаткування» до місця злету та останнього приземлення.

Поряд також знаходилися 3360 пачок сигарет, розфасовані у 21 пакунок. На ноутбуках було закладено маршрут польоту на територію Угорщини.

При цьому на деяких літаках були нанесені зображення українського прапора та герба, можна лише уявити, які наслідки міг спричинити інцидент з безпілотником з українською символікою на території Угорщини.

До місця події прикордонники викликали співробітників Бюро економічної безпеки та направили до Територіального управління БЕБ в Закарпатській області повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.204 КК України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news