logo
25/04
24/04
2 ...

Водіям пояснили, як організовано рух на відкритій для проїзду вул. Шевченка

02-06-2023 16:17659

Водіям пояснили, як організовано рух на відкритій для проїзду вул. Шевченка
Фото: Львівавтодор

Вул. Шевченка у Львові стала повністю проїзною після реконструкції, а на перехрестях з вул. Єрошенка, а також з вул. Я. Мудрого та вул. Пстрака після відкриття запрацювали в режимі жорсткого регулювання два світлофорні об’єкти.

У ЛКП «Львівавтодор» розповіли, що важливо знати про організацію дорожнього руху на даних ділянках, а також роботу зазначених світлофорних об’єктів.

Організація дорожнього руху на перехресті вул. Шевченка з вул. Юнаківа та вул. Єрошенка: 

По вул. Шевченка від квазікільця рух організовано трьома смугами руху: крайня права – прямо; середня – ліворуч на вул. Єрошенка; крайня ліва – смуга для громадського транспорту (рух прямо).

По вул. Шевченка від центру рух організовано однією смугою руху. Дозволені напрямки руху: прямо, праворуч (на вул. Єрошенка), ліворуч на вул. Юнаківа.

Із вул. Єрошенка дозволений рух лише праворуч до квазікільця.

Вул. Юнаківа двостороння, з вул. Шевченка дозволені правий та лівий повороти. З вул. Юнаківа дозволений лише поворот праворуч.

По вул. Турянського рух організовано в сторону вул. Шевченка, вул. Яцкова – двостороння. З вул. Єрошенка дозволений маневр повороту ліворуч на вул. Золоту і далі вище описаними вулицями.

Організація дорожнього руху на перехресті вул. Шевченка з вул. Я. Мудрого та вул. Пстрака: 

По вул. Шевченка (в сторону центру) рух організовано трьома смугами руху: крайня права – праворуч; середня – прямо та ліворуч; крайня ліва – смуга для громадського транспорту (рух прямо).

По вул. Шевченка від центру рух організовано однією смугою руху. Дозволені напрямки руху: прямо, праворуч (на вул. Пстрака), ліворуч на вул. Я. Мудрого.

По вулиці Я. Мудрого рух організовано однією смугою руху. Дозволені напрямки руху: прямо, праворуч (на вул. Шевченка до центру), ліворуч (на вул. Шевченка від центру).

По вулиці Я. Мудрого рух організовано двома смугами руху: права смуга – праворуч; ліва смуга – прямо та ліворуч.

Що стосується роботи світлофорних об’єктів на перехресті вул. Шевченка – Я. Мудрого – Пстрака, а також вул. Шевченка – Єрошенка, то наразі вони обидва працюють в режимі жорсткого регулювання руху. Це потрібно для визначення попиту на всі дозволені напрямки руху, а також, щоб у подальшому отримати дані для коригування жорсткої циклограми роботи світлофорної сигналізації та оптимального налаштування умов логіки роботи світлофорної сигналізації в адаптивному режимі.

Як пояснюють в ЛКП “Львівавтодор”, зміни у світлофорне регулювання не вносяться відразу, тому що після відкриття проїзду з новою схемою дорожнього руху перерозподіл транспортних потоків відбувається поступово, протягом певного періоду –  зазвичай кілька тижнів.

До прикладу, водії, розуміючи існуючу на даний момент транспортну ситуацію на вул. Єрошенка, починають шукати альтернативні маршрути для свого руху. Таким чином завантаження вулиці зменшується і стабілізується. Після цього можна уже робити коригування, як схем організації дорожнього руху, так і циклограм роботи світлофорної сигналізації.

“Потрібно розуміти, що коли будь-яку вулицю закривають на реконструкцію, водії обирають для себе інші комфортні їм маршрути руху, щоб здійснити об’їзд перекритої ділянки вулиці. Наприклад, перехрестя вул. Шевченка – Єрошенка до відкриття вул. Шевченка було нерегульоване, також важливим чинником є те, що по вул. Шевченка (від центру) рух не здійснювався, тому водіям, які рухались вул. Єрошенка було комфортно пересуватись, оскільки вони не зупинялись на перехресті, щоб пропустити рух по вул. Шевченка (з центру). Це і був той комфортний маршрут, до якого вже всі звикли, тому інтенсивність руху по цій вулиці зросла в рази. Що трапилось, коли світлофорний об’єкт запустили в робочий режим? Транспортний потік з вул. Єрошенка зупиняється червоним сигналом світлофора від 28 до 58 с (в залежності від програми регулювання), а інтенсивність транспорту по даній вулиці залишається тою ж, що і була. Тому це цілком передбачувана ситуація, що утворюються черги на даній вулиці”, – зазначають у відділі транспортного планування та моделювання підприємства.

Що стосується дорожньої розмітки на реконструйованій ділянці вул. Шевченка, то її зазвичай наносять через місяць після укладання асфальтобетонного покриття. На останньому відрізку вул. Шевченка від будинку №13 до №47 верхній, фінальний шар асфальту було укладено 26 травня. Проте, щоб допомогти водіям звикнути до нової схеми організації дорожнього руху, підрядна організація “Онур Конструкціон Інтернешнл” розпочала наносити дорожню розмітку вночі 2 червня, роботи з нанесення розмітки ще тривають.

Leopolis.news