logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Безмитне ввезення автомобілів: ще шістьом митникам з Львівщини оголосили підозру

02-06-2023 16:00477

Безмитне ввезення автомобілів: ще шістьом митникам з Львівщини оголосили підозру
Фото: ДБР

Працівники ДБР викрили нові факти незаконного звільнення від сплати митних платежів автомобілів, ввезених з-за кордону вже після скасування Верховною Радою рішення про нульове розмитнення.

Як нагадує ДБР, торік Бюро вже викрило на митному пості «Городок» Львівської митниці махінації зі розмитненням автівок, які коштували бюджету понад 3,5 млн гривень. Підозру було повідомлено чотирьом інспекторам. Під час подальших перевірок з’ясувалось, що й інші митники цього поста вчиняли подібні протиправні дії.

Наразі повідомлено про підозру ще 6 державним інспекторам митного поста «Городок» Львівської митниці. Як встановило слідство, після 1 липня 2022 року вони продовжували оформлювати ввезені автомобілі за нульовою ставкою. Зокрема вони незаконно звільнили від сплати митних платежів 41 автомобіль, ввезений з-за кордону. Через це до бюджету не надійшло майже 5 млн гривень.

Посадовцям митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до шести років.

Готуються клопотання до суду про відсторонення їх від займаних посад та обрання запобіжних заходів у вигляді застави, що дорівнює сумі завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Нагадаємо, за матеріалами ДБР судять 4 митників, які незаконно звільняли від сплати мита ввезені з-за кордону автомобілі.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news