logo
16/04
2 ...

Футболісти з Южного у гірському селі на Самбірщини відпочивають і грають у футбол

02-06-2023 18:521397

Футболісти з Южного у гірському селі на Самбірщини відпочивають і грають у футбол
Фото: Руслана Хомина

У гірському с. Сприня Ралівської ТГ Самбірського району, в якому 1944 році зародилася Українська Головна Визвольна Рада, а її президентом було обрано уродженця Полтавщини Кирила Осьмака, стартували футбольні змагання «Кубок Прикарпаття 2023», присвячені ЗСУ.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Молодіжний футбольний турнір відкрив голова Самбірської районної військової адміністрації Іван Ільчишин. Між собою 150 учасників, а це юнаки 2009-2013 років народження, змагатимуться на великому футбольному стадіоні та з міні-стадіоні із штучним покриттям.

На запрошення Самбірської районної організації ВФСТ «Колос» до Сприні приїхали юнаки з м. Южне Одеської області. Вона сформована із футболістів, які через бойові дії вимушено перемістилися до цього міста з Бахмута, Миколаєва та Херсона.  

Змагання футболістів триватимуть впродовж тижня. Юнаки з Южного, як із Самбора, Дрогобицької ТГ, проживають у будинках-колибах на території районного Центру національно-патріотичногог виховання ім.. Кирила Осьмака. Тут же вони і харчуються.

За словами головного колосівця Самбірщини Руслана Хомина, юні футболісти мають чудові умови не лише для поєдинків із однолітками, але й змістовно відпочити серед мальовничої природи Прикарпаття. Невдовзі будуть визначені переможець та призери.

«Та, – зазначив Руслан Хомин, – важливим фактором є те, що молодь, яка представляє різні регіони України, відчуває себе представником єдиного героїчного народу, який чинить серйозний спротив історичному ворогу, якою є московія».  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news