logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

У Бахмуті було ліквідовано та поранено близько 60 тисяч окупантів – Резніков

03-06-2023 19:24406

У Бахмуті було ліквідовано та поранено близько 60 тисяч окупантів – Резніков
Фото: hromadske.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков, перебуваючи на безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі, в інтерв'ю CNA заявив, що під час боїв у Бахмуті Донецької області загинуло близько 60 тисяч російських окупантів.

Про це повідомляє УНН.

«За нашою оцінкою, вони (росіяни -ред.) мають втрати орієнтовно понад 60 тисяч військовослужбовців. Я маю на увазі загиблих у бою, поранених у бою протягом понад 8 місяців», - повідомив Резніков.

Він додав: «Ми використовували Бахмут як опорний пункт для зниження їхньої наступальної спроможності. Ми контролюємо цю територію, я маю на увазі лінію оборони, а Бахмута як міста немає. Артилерією вони все знищили - не залишилось ні будинків, ні житлових приміщень, ні дитячих садків, ні лікарень, нічого. Це порожнє місто».

За словами міністра, окупанти у Бахмуті застосовують «повзучу наступальну тактику», використовуючи для цього військову приватну компанію, найманців та колишніх ув'язнених. Резніков додав, що місто стало «викликом» для пвк «вагнер».

«Це був виклик для керівників приватної військової компанії, яка намагалася донести до кремля, що вона краще за офіційні збройні сили російської федерації. Для мене це означає, що боротьба між вежами кремля триває», - резюмував він.

Резніков відзначив, що, на його думку, усередині кремля складається «не дуже хороша внутрішня ситуація», і російська влада, неурядові організації, військові компанії почнуть «звинувачувати один одного» у програші росії на полі бою.

Водночас він висловив переконання, що Україна виграє війну, і її результатом стане звільнення усіх тимчасово окупованих територій до міжнародно визнаних кордонів 1991 року, тобто включно з Кримом, Луганськом і Донецьком.

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news