logo
25/04
24/04
2 ...

У Німеччині у притулку для українських біженців сталась пожежа: ймовірно, загинула дитина

05-06-2023 08:14464

У Німеччині у притулку для українських біженців сталась пожежа: ймовірно, загинула дитина
Фото: DW.com

Унаслідок пожежі в гуртожитку для біженців у місті Апольда у федеральній землі Тюрингія загинула одна людина, ще 10 дістали поранення, тож їх доправили до лікарні.

Про це повідомила місцева поліція в неділю, 4 червня, передає DW.

Усередині будівлі гуртожитку було виявлено тіло одного загиблого, його особу поки не встановлено. Поліція також повідомила, що 9-річний хлопчик з України вважається зниклим безвісти. Чи саме його тіло виявили рятувальні служби, стане відомо після судово-медичної експертизи.

Займання сталося близько 5 години ранку в одному з житлових приміщень будівлі. Що стало причиною загоряння, поки що невідомо. За даними поліції, на той момент у гуртожитку перебувало приблизно 250 осіб, з яких багато дітей. Мешканців закладу евакуювали та переселили в інший центр у сусідньому місті Гермсдорфі.

«Розслідування обставин триває. Федеральні органи безпеки перебувають у постійному обміні з поліцією Тюрингії й готові надати допомогу в будь-який час», - повідомила міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер  у дописі в Twitter.

Голова земельного уряду Тюрингії Бодо Рамелов (Bodo Ramelow) також висловив свої співчуття родині загиблого: «Подумки я - з сім'єю в жалобі! Якнайшвидшого одужання всім постраждалим», - написав він у Twitter.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news