logo
17/04
2 ...

ЗСУ могли прорвати першу лінію російської оборони в Запорізькій області та просунутися до 3 км – ISW

05-06-2023 09:401627

ЗСУ могли прорвати першу лінію російської оборони в Запорізькій області та  просунутися до 3 км – ISW
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Аналітики ISW спрогнозували, що ЗСУ просунулися вглиб території на відстань від 500 метрів до 3 кілометрів.

Підрозділи Збройних Сил України просунулись на Запорізькому напрямку, ймовірно, прорвавши першу лінію оборони російських військ. Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW), передає Focus.ua.

У повідомленні йдеться про те, що українські війська реалізували локальні наземні атаки. Це дозволило здобути 4 червня певні тактичні успіхи у східній частині Запоріжжя та західній частині Донецької області.

Геолокаційні дані, які були опубліковані 4 червня, показують, що механізовані українські війська просувалися досить обмежено на північний схід від населеного пункту Рівнопіль. Російські військові блогери заявляли, що підрозділи ЗСУ наступали в напрямку Макарівки (в межах 4 км на південний захід від Великої Новосілки) та Приютного (15 км на південний захід від Великої Новосілки), а також захопили Новодарівку (14 км на південний захід від Великої Новосілки) та Нескучне (2 км на південний захід від Великої Новосілки).

Фахівці ISW проаналізували дані військових блогерів рф. Вони зробили висновок, що українські війська здійснили обмежені наступи поблизу Малої Токмачки (28 км на південний схід від Гуляйполя), і що російські сили завдали авіаударів по атакуючим українським силам в районі Гуляйполя. Аналітики спрогнозували, що українські війська могли прорвати першу лінію російської оборони та зуміли просунутися в цьому районі на відстань від 500 метрів до 3 кілометрів.

Також посилилася інтенсивність ударів ЗСУ. Російська ППО нібито відбивала атаки у Бердянську та Мелітополі. Українські війська завдали й додаткових ударів у Запорізькій області: поблизу Мелітополя, на північний схід від Мелітополя в районі Чернігівки та поблизу лінії фронту неподалік Пологів та Вербового.

Нагадаємо, 4 червня помічник американського лідера з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна здатна звільнити свої стратегічно важливі території. З його слів, основне завдання ЗСУ на сьогодні — досягти максимально можливого прогресу на полі бою.

 

Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news