Проєкт «Black Box» лише за місяць завдав ворогові збитків на понад $700 млн – ГУР

https://leopolis.news/post/86778/proekt-black-box-lyshe-za-misyac-zavdav-vorogovi-zbytkiv-na-ponad-700-mln--gur

05/06/2023

Як зазначили у ГУР, результати роботи «Black Box» можна побачити на багатьох об’єктах окупантів, які знаходяться як на тимчасово окупованій, так і ворожій території.

Зокрема, упродовж квітня-травня 2023 року результати роботи проєкту можна було спостерігати у логістичних центрах, транспортних вузлах, в місцях скупчення військової техніки і живої сили та на інших цілях.

Як пояснив начальник ГУР МО України Кирило Буданов, це лише частина інформації про «Black Box», яку наразі можна оприлюднити:

«Понад 700 мільйонів доларів – наш черговий вклад у зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки у цій війні».

Нагадаємо, що минулоріч за запитом Головного управління розвідки МО України Фонд «Повернись живим» спільно з блогером Ігорем Лаченковим зібрав 230 мільйонів гривень на секретний проєкт «Black Box», який є масштабуванням попередньої, так само секретної ініціативи з «Повернись живим», загальною вартістю 40 мільйонів гривень.

З початку 2023 року в рамках проєкту акумульовано вже понад 270 мільйонів гривень. Це дало змогу завдати суттєвих збитків оборонному сектору ворога та зменшити кількість його військ, які мали поповнити окупаційний контингент.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення вартість допомоги ГУР МО України з боку Фонду «Повернись живим» перевищила мільярд гривень.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news