logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Сунак на зустрічі з Байденом обговорюватиме кандидатуру Бена Воллеса на посаду генсека НАТО – ЗМІ

05-06-2023 17:03528

Сунак на зустрічі з Байденом обговорюватиме кандидатуру Бена Воллеса на посаду генсека НАТО – ЗМІ
Фото: slovoidilo.ua

Британський прем'єр Ріші Сунак лобіював на зустрічі G7 кандидатуру міністра оборони Великобританії Бена Воллеса на посаду генсека НАТО замість Єнса Столтенберга з осені. Це ж він обговорить з Джо Байденом у США.

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак використає свій візит до Вашингтона цього тижня, щоби заохотити президента США Джо Байдена підтримати кандидатуру міністра оборони Великобританії Бена Воллеса на посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу (НАТО). Про це в ніч на понеділок, 5 червня, повідомило британське видання The Telegraph, пише DW.

За його даними, минулого місяця Сунак уже лобіював кандидатуру Воллеса в кулуарах саміту лідерів Великої сімки (G7) у Японії.

Як ідеться у матеріалі, в Лондоні побоюються, що Франція та Німеччина виступлять проти кандидатури Воллеса. «Подейкують, що вони підтримують першу жінку генсека», - зазначає The Telegraph.

Фавориткою на цю посаду називають прем'єр-міністерку Данії Метте Фредеріксен, яка сьогодні зустрінеться з Байденом у США. Втім, як зазначає видання, Данія не виділяє навіть два відсотки внутрішнього валового продукту (ВВП) на оборону, а її збройні сили налічують менш як 20 тисяч військовослужбовців. «Я не впевнений, який сигнал це дасть іншим країнам», - сказало джерело видання.

За час перебування Воллеса на посаді міністра оборони Великобританія довела оборонні витрати до 2,25 відсотка ВВП, а сам Воллес наполягає на збільшенні до трьох відсотків до 2030 року.

Раніше ЗМІ повідомляли, що колишня міністерка оборони Німеччини та нинішня президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн також претендує на посаду генсека НАТО. Сама вона публічно не підтверджує цю інформацію.

 Підготувала Анастасія Андрійчук Leopolis.news