logo
18/04
2 ...

Львів сьогодні попрощається з Героями Ігорем Крілем та Миколою Майорчаком

06-06-2023 09:07762

Львів сьогодні попрощається з Героями Ігорем Крілем та Миколою Майорчаком
Фото: ілюстративне, Роман Балук

У вівторок, 6 червня, Львів попрощається з двома Героями. Ігор Кріль та Микола Майорчак загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону Героїв розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Ігоря Кріля поховають у селі Поріччя Яворівського району, Миколу Майорчака – на Личаківському кладовищі у Львові.

Біографічні довідки Героїв 

Ігор Кріль (22.04.1995-30.05.2023) Львівʼянин.

Навчався у Ліцеї №38 Львівської міської ради. Закінчив Львівське вище професійне училище транспортних технологій та сервісу Національного транспортного університету, здобув спеціалізацію «Слюсар з ремонту автомобілів, електрогазозварник».

У мирний час працював у автотранспортній галузі, протягом останнього часу перебував за кордоном. Захоплювався автомобілями.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав територіальної оборони. Виконував бойові завдання у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Ігоря Кріля залишилися батьки, дружина, син, двоє сестер, дві бабусі, дідусь та племінники.

Микола Майорчак (01.07.1992-02.06.2023) Уродженець села Вовків Львівської області.

Навчався у Вовківському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Львівського району Львівської області, згодом продовжив навчання у школі-гімназії міста Перемишляни. Закінчив історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. У 2021 році вступив на аспірантуру до Інституту українознавства імені Івана Крип'якевича Національної Академії Наук України, вивчав археологію.

Брав участь у низці археологічних експедицій, досліджував античну історію, історію раннього християнства та поселення липицької культури. Брав участь у науково-дослідницькому проєкті «Локальна історія», де записував свідчення очевидців визвольних змагань на території України.

Обіймав посаду старшого наукового співробітника Львівського історичного музею, займався науково-дослідною роботою, вивчав колекцію античних пам’яток у фондах музею. Учасник Революції Гідності.

Із початком повномасштабного вторгнення рф без вагань став на захист Батьківщини від окупантів. Спочатку перебував на військовій службі в одному з відділів Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Львівської області. Згодом виконував бойові завдання у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув, залишаючись відданим своєму життєвому принципу: «Бог, Україна, сім’я».

У Миколи Майорчака залишилися дружина та мама.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news