logo
19/04
18/04
2 ...

Україна дуже добре підготувалася до контрнаступу – генерал Міллі

05-06-2023 19:36434

Україна дуже добре підготувалася до контрнаступу – генерал Міллі
Фото: ілюстративне

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі високо оцінив готовність Збройних Сил України до прийдешнього контрнаступу.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», Міллі сказав у коментарі CNN.

За словами топ-генерала США, Україна «веде війну, яка є екзистенційною загрозою для самого виживання України та має більше значення для решти світу – для Європи, насправді для Сполучених Штатів і для всієї земної кулі».

Говорячи про майбутній контрнаступ українських сил, Міллі зауважив, що Україна «дуже добре підготувалась» до нього, але ще «занадто рано говорити про результати».

Водночас він застеріг, що вторгнення в Білгородську область Росії, які здійснюють російські добровольчі угруповання, можуть призвести до ескалації війни, і США «дуже-дуже уважно» за цим стежать.

Як повідомлялося, Сполучені Штати вважають, що разом із союзниками належним чином забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.

У середині травня ЗМІ повідомляли, що українські війська розпочали операції з «формування» напередодні довгоочікуваного контрнаступу проти російських військ.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр сьогодні повідомила, що ЗСУ рухаються широким фронтом на Бахмутському напрямку, є успіх.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news