logo
28/03
27/03
2 ...

Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, та поки ситуація контрольована – Енергоатом

06-06-2023 09:21338

Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, та поки ситуація контрольована – Енергоатом

Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте ситуація контрольована.

Про це повідомляє НАК «Енергоатом».

Як зазначається у повідомленні, внаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

«Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції», – йдеться у повідомленні.

Енергоатом моніторить ситуацію і слідкує за діями рашистів на ЗАЕС разом з іншими міжнародними організаціями, що присутні на станції, зокрема, МАГАТЕ.

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії також стежать за ситуацією на Запорізькій АЕС. Наразі безпосереднього ризику для ядерної безпеки атомного об'єкта немає, констатують вони.

Як повідомляли, сьогодні уночі російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. За даними ЗМІ, крім греблі, російські окупанти підірвали турбіни та генератори Каховської ГЕС.

Президент України Володимир Зеленський скликає екстрене засідання РНБО у зв'язку з цим.

Підрозділи Національної поліції та ДСНС у Херсонської області готують евакуацію цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news