logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

АМКУ оштрафував на 1,1 млн грн виявлених змовників на торгах аеропорту «Львів»

06-06-2023 18:13363

АМКУ оштрафував на 1,1 млн грн виявлених змовників на торгах аеропорту «Львів»

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Ді Ар Енерджи Груп» і ТОВ «Ді Ар Груп» на 1,1 млн грн за змову на торгах «Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького».

Про це стало відомо з повідомлення АМКУ, пишуть «Наші гроші. Львів».

Як встановили «Наші гроші. Львів» ще у 2017 році, «Ді Ар Енерджи Груп» і «Ді Ар Груп» вдавали конкуренцію під час закупівлі аеропортом гранульованого протиожеледного реагенту, який потрібний для попередження та усунення зледеніння на аеродромних покриттях.

Тоді переможцем закупівлі стало «Ді Ар Енерджи Груп» із пропозицією в 986 тис. грн. Компанії-конкуренти із схожими назвами були розташовані за однією адресою: м. Київ вулиця Драгоманова 31-б. А власник «Ді Ар Груп» Денис Ржавський був серед засновників фірми-переможця ТОВ «Ді Ар Енерджи Груп», яке на момент закупівлі вже належало і досі належить Сергію Єжову. Тепер «Ді Ар Груп» належить Аллі Литвиненко. Після публікації НГЛ, юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info) скерували до АМКУ звернення про проведення розслідування.

Рішення АМКУ передбачає не лише накладення штрафу на «Ді Ар Енерджи Груп» (718 тис. грн) і «Ді Ар Груп» (340 тис. грн), а й трирічну заборону участі в торгах.

«Ді Ар Енерджи Груп» оштрафоване АМКУ вже вдруге. Раніше, у 2021 році їх визнали винними в антиконкурентних узгоджених діях разом із компанією «Мах Сістемс», які разом конкурували у десяти закупівлях українських аеропортів. Але сам штраф по 68 тис. грн для кожної фірми стосувався лише однієї закупівлі, яку здійснив «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» у 2019 році. В судах компанії не змогли оскаржити цей штраф.

Після накладення цього першого штрафу «Ді Ар Енерджи Груп» отримало лише одне замовлення за прямою угодою (заборона поширюється лише на торги) із львівським аеропортом на 980 тис. грн. «Ді Ар Груп» не отримувало підрядів з 2016 року.

Leopolis.news