logo
28/03
2 ...

Представник ЛНМУ взяв участь у 127-й Асамблеї Німецького лікарського товариства

06-06-2023 19:51694

Представник ЛНМУ взяв участь у 127-й Асамблеї Німецького лікарського товариства
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Нещодавно у місті Ессен (Німеччина) відбулася 127-а Асамблея Німецького лікарського товариства (Bundesärztekammer). 

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

У заході взяли участь 17 німецьких медичних палат, а також інші учасники та гості зі Світового медичного товариства (World Medical AssociationWMA) – президент д-р Осахон ЕНАБУЛЕЛЕ (Нігерія) та генеральний секретар д-р Отмар КЛОЙБЕР (Франція), представники Постійного комітету європейських лікарів (Standing Committee of European DoctorsCPME) – президент д-р Крістіан Кейзер (Нідерланди) та генеральний секретар Сарада Дас, керівники національних лікарських товариств.

Серед запрошених була державна делегація з України, до складу якої увійшли голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Верховної Ради України Михайло Радуцький, голова НСЗУ Наталія Гусак, генеральний консул України у Дюсельдорфі Ірина Шум, почесний консул Німеччини в Україні (Харків) Тетяна Гавриш, голова ГО «Медичні лідери» Юлія Володіна-Брикульська та виконавча директорка у БФ «Здорові рішення для відкритого суспільства» Вікторія Тимошевська. 

Всеукраїнське лікарське товариство презентували професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини ЛНМУ імені Данила Галицького, президент СФУЛТ, член правління ВУЛТ Андрій Базилевич та член ВУЛТ, керівник Центру кардіохірургічної допомоги медичної мережі «Добробут», професор Олександр Бабляк (Київ). 

УЛТ Німеччини презентували голова товариства Оксана Улан (Гамбург) та її заступниця в західному регіоні Леся Тиха (випускники ЛНМУ імені Данила Галицького).

З вітальними словами до учасників 127-ї Асамблеї Німецького лікарського товариства звернулися президент медичної палати Північного Рейну Рудольф Хенке, президент Німецького лікарського товариства Клаус Рейнхардт, міністр охорони здоров’я Німеччини, професор Карл Лаутербах. Організатори привітали гостей із світових і європейських товариств, національні лікарські товариства. Окремо тривалими оплесками делегати Асамблеї привітали українську державну делегацію та представників Всеукраїнського лікарського товариства. У своїй доповіді президент Німецького лікарського товариства Клаус відзначив, що планує допомагати Україні в напрямку підтримки впровадження лікарського самоврядування.

Під час заходу присутні обговорили такі важливі теми, як свобода та відповідальність у медичній професії; медична освіта; зміни клімату та здоров’я; система медичного персоналу та вимоги до лікарів у лікарні; цифровізація в охороні здоров’я тощо.

Українська делегація взяла також участь в зустрічі-обміні досвідом в системі охорони здоров’я з делегатами з країн Східної Європи. У ході зустрічі учасники мали змогу дізнатися більше про функціонування системи медичного самоврядування в Німеччині та поділитися досвідом покращення систем охорони здоров’я на прикладі своїх країн. 

Було досягнуто домовленості з німецькими колегами щодо обміну досвідом у роботі лікарського самоврядування, навчання медиків – онлайн та офлайн, а також стажування українських команд для запобігання типових помилок, як можуть виникати при впровадженні лікарського самоврядування. Сторони обговорили майбутню допомогу Україні у післявоєнному відновленні. Німецька медична асоціація та платформа лікарських палат Східної Європи зобов’язалися підтримати розвиток лікарського самоврядування в Україні. 

Leopolis.news