logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Україна і Чехія спільно ремонтуватимуть танки Т-64

06-06-2023 17:31403

Україна і Чехія спільно ремонтуватимуть танки Т-64
Фото: mocr.army.cz

Український державний концерн «Укроборонпром» і чеське збройове підприємство VOP CZ домовились про спільний ремонт танків Т-64 на заводі в місті Новий Їчин, який почнеться незабаром.

Про це повідомило Міністерство оборони Чехії.

Точна кількість техніки, яка буде переглянута в Чехії в найближчі місяці, не може бути названа з міркувань безпеки. А танки попрямують безпосередньо на поле бою.

Контракт на ремонт і модернізацію танків Т-64 української армії держпідприємство уклало на підставі меморандуму між державними підприємствами VOP CZ та Українським державним концерном «Укроборонпром» від лютого цього року.

«Чехія підтримує і підтримуватиме Україну в боротьбі з російським агресором. Ми надаємо непотрібну військову техніку, навчаємо українських військових, а тепер допомагаємо ремонтувати українську техніку. Ми пропонуємо свої знання та навички для навчання та ремонту, а також отримуємо безцінний бойовий досвід від українців», – сказала міністр оборони Яна Чернохова.

«Для VOP CZ це чудова можливість відремонтувати техніку, яка потім йде прямо на передню частину», — говорить директор компанії Марек Шпок.

Він додав, що останніми тижнями працівники його компанії відвідали підприємства Укроборонпрому в Україні для налагодження взаємної співпраці.

«Ми вдячні чеським колегам за партнерство та віримо у великі перспективи нашої співпраці. Домовленості, досягнуті з VOP CZ, є виконанням контракту про створення спільного оборонного кластеру з Чехією, який Укроборонпром та Агентство міжурядового оборонного співробітництва (AMOS) уклали наприкінці минулого року. Співпраця в основному включає виробництво військової техніки, збільшення виробництва боєприпасів різного калібру (як на існуючих потужностях, так і новостворених у безпечних місцях), розвиток сервісних вузлів з обслуговування та ремонту зенітної зброї, а також як співробітництво у сфері високих технологій, зокрема, створення спільного науково-дослідного центру», – зазначив гендиректор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news