logo
19/04
2 ...

Львівщина відправить допомогу у Херсонську область

07-06-2023 21:54648

 Львівщина відправить допомогу у Херсонську область

Начальник Львівської ОВА також звернувся до всіх, хто перебуває на територіях, які постраждали через підрив ГЕС.

Максим Козицький повідомив, яку допомогу передадуть з Львівщини у Херсонську область, та наголосив, що у нашій області нададуть дах над головою, їжу, одяг, психологічну та іншу допомогу людям, які живуть у постраждалих районах і вагаються, чи їм є куди їхати.

«Станом на зараз у Херсонській області підтоплені 29 населених пунктів. За ніч вода в обласному центрі піднялася на 1 метр, фахівці прогнозують, що ситуація може погіршитися, але люди не хочуть евакуйовуватися і готові залишитися просто неба – з надією, що рівень води спаде.

Щоб підтримати місцевих, завтра відправимо з нашої області вантажівку з допомогою.

У Херсонській області гостро стоїть питання питної води, отримуємо повідомлення, що дехто навіть почав на цьому спекулювати, відтак, ми передамо 700 комплектів засобів для очищення води. Крім того, відправимо 10 теплових гармат, за допомогою яких люди зможуть швидко осушити приміщення, де вода зійде.

У Львівській області напоготові усі служби та прихистки, але наразі в нашу область не прибув ще жоден евакуаційний потяг з людьми, які постраждали через підрив Каховської ГЕС, лише декілька сімей приїхали своїм транспортом.

Якщо мій допис читають люди, які живуть у постраждалих районах і вагаються, чи їм є куди їхати, знайте, що Львівщина готова надати вам дах над головою, їжу, одяг, психологічну та іншу допомогу. Для цього, коли прибудете у нашу область, дзвоніть за номером 112 або звертайтесь до наших волонтерів на Головному залізничному вокзалі у Львові (впізнати їх можна за голубими жилетами). Ми разом. Ми все здолаємо», – повідомив Максим Козицький.

Як повідомляли, сьогодні уночі російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. За даними ЗМІ, крім греблі, російські окупанти підірвали турбіни та генератори Каховської ГЕС.

Президент України Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО у зв'язку з цим.

Як запевнили в Енергоатомі, підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, та поки ситуація контрольована.

Каховську ГЕС повністю зруйновано, відновити її неможливо.

Рух «Атеш» дізнався, хто підірвав Каховську ГЕС – це зробив 1 батальйон 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні.

Держкомісія ТЕБ та НС ухвалила термінові рішення. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news