logo
28/03
2 ...

Львівщина закупить квартири для дітей-сиріт

08-06-2023 08:48605

Львівщина закупить квартири для дітей-сиріт
Фото: Львівська обласна рада

Ще чотири громади Львівської області готові співфінансувати закупівлю житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Частину коштів у сумі понад 2,093 млн грн. на купівлю 5 помешкань буде виділено з обласного бюджету.

Про це сьогодні, 7 червня, під час онлайн засідання вирішила Комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області. Комісія погодила пропозиції Буської, Стрийської міських, Грабовецько-Дулібівської та Ралівської сільських рад про придбання помешкань у різних населених пунктах Львівщини. Попередньо члени комісії побували на обʼєктах і змогли оцінити їхній стан.

Також комісія відхилила пропозицію Виконавчого комітету Миколаївської міської ради, яка пропонувала придбати однокімнатну квартиру у Львові, через її стан. Представнику громади рекомендували запропонувати іншу квартиру.

Комісія також відклала прийняття рішення про виділення коштів на придбання житла для Добросинсько-Магерівської сільській раді у зв'язку з подачею неповного пакету документів.

Відтак члени комісії, до якої входять заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод та голова депутатської комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук, закликали і інші громади області подавати пропозиції щодо закупівлі житла для дітей.

«Я розіслав головам громад листи з проханням передбачити у місцевих бюджетах кошти для закупівлі житла дітям сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Є громади, які відповіли, що не передбачають виділення таких коштів. Думаю, що треба зробити їх відомими, розповівши про те, як вони відносяться до дітей, які опинились без батьківського піклування, без уваги і не мають можливості мати власне житло. Їх треба зробити відомими і допомогти їм швидше і краще приймати відповідні рішення, – сказав під час засідання заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. – Шукають та вибирають квартири громади самі. І ми закликаємо бути пильними та вибирати якісне житло».

Нагадаємо, що у рамках затвердженої Львівською обласною радою регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2021 – 2025 роки в обласному бюджеті на 2023 рік передбачено 9 мільйонів гривень. Минулого року кошти на придбання житла не виділялися.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news