logo
19/04
18/04
2 ...

Кривдник журналіста із Бродів може уникнути покарання через затягнення справи

08-06-2023 14:261283

Кривдник журналіста із Бродів може уникнути покарання через затягнення справи
Фото: НСЖУ

У Буському районному суді на Львівщині розглядають справу щодо перешкоджання професійній законній діяльності журналіста. Журналіст Сергій Нікішин, який є потерпілим у цій справі, повідомив НСЖУ, що обвинувачений і його адвокат пропускають судові засідання, щоб затягнути розгляд справи та припинити, поки не спливе термін давності.

Про це повідомляє Інформаційна служба НСЖУ.

Обвинувачений, який є сином Бродівського міського голови Анатолія Белея, проходить по трьох статтях ККУ, а саме (171 ч. 2 – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), 345-2 (погроза або насильство щодо журналіста) і 125 ч.2 (нанесення легких тілесних ушкоджень).

«Наразі я зіштовхнувся з тим, що справа майже на завершальному етапі, проте адвокат обвинуваченого заявив, що буде умисно тягнути справу, поки не спливуть терміни позовної давності, – зазначив журналіст у коментарі НСЖУ. – Вважаю, що покарання для особи, яка вчинила злочин проти мене як журналіста має бути справедливим, навіть, якщо це син міського голови».

Як повідомлялося, 24 квітня 2021 року близько 22-ї години у ресторані, що розташований в с. Лагодів біля Бродів Львівської області, виник конфлікт. Власник закладу, син голови Бродівської ОТГ, побив журналіста місцевого телеканалу «Броди Online» Сергія Нікішина та розбив його відеокамеру за те, що той приїхав знімати святкування, що проходило в ресторані попри чинні на той момент карантинні обмеження.

На захист Сергія став американський Комітет захисту журналістів. Національна спілка журналістів України заявила, що засуджує будь-які прояви фізичної агресії проти журналістів. «У вільному та демократичному суспільстві медіапрацівники мають безпечно та безперешкодно виконувати свої професійні обов’язки», – наголосили в НСЖУ одразу після нападу на Сергія Нікішина.

Як повідомив Сергій Нікішин, розслідування інциденту спочатку проводило Бродівське відділення поліції, але через його затягування справу передали до Львова. Торік восени справа надійшла до суду.

«Відтак обвинувачений і його адвокат усіляко намагаються затягнути цю справу. Врешті суд мав ухвалити рішення про примусовий привід обвинуваченого на засідання 25 липня. Але син мера, очевидно, сподівається, що мене мобілізують, і справу буде закрито (наразі розглядається питання про надання мені броні). Вважаю, що все це є тиском на незалежні опозиційні ЗМІ, – каже Сергій Нікішин. – Напевне, мер хоче, щоб у Бродах було тільки одне телебачення – комунальне».

Leopolis.news