logo
19/04
18/04
2 ...

UNITED24 відкрила збір на подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

08-06-2023 14:54432

UNITED24 відкрила збір на подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Фандрейзингова платформа UNITED24 запустила збір «Допоможемо рятувальникам», щоб допомогти подолати наслідки підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.

На зібрані кошти планують придбати човни, мотопомпи, ліхтарі, гідрокостюми, рятувальну техніку для екстрених служб України. Проте повний масштаб катастрофи стане зрозумілим, коли зійде вода, тож Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Державна спеціальна служба транспорту, які займаються порятунком, евакуацією та подоланням наслідків трагедії, будуть доповнювати перелік потреб.

«Наслідки підриву Каховської ГЕС величезні! У зоні підтоплення опинились 26 населених пунктів деокупованої частини Херсонської області, під загрозою опинилась Миколаївська область, тож будь-яка допомога буде цінною для нас. Також вода зносить вибухонебезпечні пристрої та міни, які або детонують через рух, або вкриваються мулом, що ускладнює розмінування. Для їх знешкодження теж необхідне спеціальне обладнання», – кажуть у Державній спеціальній службі транспорту. 

В окупованих Олешках виникла гуманітарна катастрофа: люди сидять на дахах, немає їжі та води, окупанти евакуації не проводять.

Зникнення сотень видів рослин і тварин, екосистем, нацпарків: Міндовкілля про наслідки підриву Каховської ГЕС

 

Як повідомляли, 6 червня уночі російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. За даними ЗМІ, крім греблі, російські окупанти підірвали турбіни та генератори Каховської ГЕС.

Президент України Володимир Зеленський скликав екстрене засідання РНБО у зв'язку з цим.

Як запевнили в Енергоатомі, підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, та поки ситуація контрольована.

Каховську ГЕС повністю зруйновано, відновити її неможливо.

Рух «Атеш» дізнався, хто підірвав Каховську ГЕС – це зробив 1 батальйон 205 мотострілецької бригади з міста Будьоннівськ Ставропольського краю.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС близько 16 тисяч людей на правобережжі Херсонщини опинилися у критичній зоні.

Держкомісія ТЕБ та НС ухвалила термінові рішення. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news