logo
20/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Львові стартував Західноукраїнський Експортний Форум (ФОТО)

08-06-2023 15:50689

У Львові стартував Західноукраїнський Експортний Форум (ФОТО)
Фото: пресслужба Львівської обласної ради

Сьогодні, 8 червня, у Львові стартував Західноукраїнський Експортний Форум – потужний захід для обговорення тенденцій українського експорту в країни ЄС та нові ринки та презентації експортної продукції.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

В межах панельних дискусій провідні українські та закордонні фахівці обговорили тематику промислового розвитку, логістики, нових угод про вільну торгівлю.

Представники бізнесу презентували свою продукцію в ЕКСПО-зоні форуму та свої бізнес-кейси. Також під час форуму представили інструменти підтримки експортерів на державному, регіональному рівні та від донорських організацій.

Захід зібрав понад 500 учасників, це зокрема: експортери Львівщини та 7 областей Західної України, бізнес-спільноти, організації, представники влади та уряду, а також провідні експерти в напрямку підтримки експортерів України.

«Один із найважливіших фронтів будь-якої війни - економічний. І він проходить саме по тилових областях. Львівщина має найбільшу протяжність кордонів з ЄС, а саме Європа є сьогодні найбільшим експортним ринком для наших підприємців. Цей форум - про те, що наша область готова брати на себе ініціативу, відкрито обговорювати виклики галузі та допомагати експортерам - від великих до найменших.

Ця війна також показала, наскільки важливо нам відходити від країни, яка імпортує ресурси, та просувати у світі свої виробництва. Ми потрібні Європі та світу, а міжнародні ринки потрібні нам. І такі форуми та зустрічі, я впевнений, сприяють нашій тісній взаємодії та нашому спільному процвітанню», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Серед основних завдань форуму - активізація нетворкінгу підприємств-експортерів західних областей України, створення висококонцентрованого експортоорієнтованого бізнес-середовища для побудови нової співпраці як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках, посилення ефективності діалогу та співпраці між владою і бізнесом, визначення нових інструментів ведення експортної діяльності в умовах повномасштабної війни.

Організатори форуму: сектор з питань підтримки експорту департаменту економічної політики Львівської обласної державної адміністрації, програма розвитку ПРООН в Україні/UNDP, міжнародна організація з міграції в Україні/IOM Ukraine, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Gmb.

Партнери: ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», ПрАТ «Експортно-кредитне агентство», Львівська торгово-промислова палата, Жіноча ділова палата України та Львівський регуляторний хаб.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news