logo
21/04
20/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

НАТО проведе у Німеччині масштабні повітряні навчання за участю сотень літаків

08-06-2023 20:44792

НАТО проведе у Німеччині масштабні повітряні навчання за участю сотень літаків
Фото: defence-ua.com

Німеччина готується до проведення з 12 по 23 червня найбільших в історії НАТО навчань із розгортання повітряних сил з метою демонстрації сили потенційним противникам, таким як Росія.

Очікується, що у навчаннях візьмуть участь 10 тисяч людей та 250 літаків із 25 країн. Вони будуть тренуватися відбивати атаку на країну-члена НАТО, інформує «Sky News».

США направляють дві тисячі військовослужбовців Національної гвардії і близько 100 літаків для участі в тренувальних маневрах.

«Я була б дуже здивована, якби який-небудь світовий лідер не звернув увагу на те, що це демонструє з точки зору духу цього альянсу, що означає силу цього альянсу. У тому числі й Путін», – зазначила посол США у Німеччині Емі Гутманн.

У навчаннях також беруть участь Швеція, яка сподівається вступити в НАТО незабаром, і Японія.

Як зазначає видання Defense Express, головною особливістю навчань стане відпрацювання саме розгортання повітряних можливостей США, й до цього залучаються не повітряні сили збройних сил, а повітряні сили національної гвардії США, який об'єктивно є резервом. Тобто мова йде про відпрацювання швидкого розгортання всіх наявних сил НАТО у Європі.
Підрозділи повітряних сил нацгвардії США перелетять до Європи на F-35, F-15, F-16 та штурмовиках A-10.

Демонстративним є райони проведення навчань, які анонсував Бундесвер. Три базових райони у самій Німеччині, з яких літаки будуть виконувати завдання у бік РФ, точніше - Чорного та Балтійського морів. Обидва - максимально зручні місця для прикладання зусиль.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news