logo
04/05
03/05
2 ...

У Стрілківській сільраді до розв’язання внутрішніх проблем залучають громадськість

20-07-2023 11:25616

У Стрілківській сільраді до розв’язання внутрішніх проблем залучають громадськість

У Стрілківській громаді Самбірського району розпочалась реалізація чергового міжнародного проекту. Його назва – «Людський вимір: Ефективне управління за допомогою даних та залучення громади». А перед тим тут зародили українсько-швейцарський проект Діємо для здоров'я.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Цей важливий для ТГ проект Людський вимір: Ефективне управління за допомогою даних та залучення громади  впроваджується Міжнародною організацією з міграції IOM Ukraine за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади.

Відтак попередньо у травні-червні представники громади проходили спеціальні тренінги щодо ефективного збору та аналізу первинних даних, які стосуються головних проблем розвитку території та населених пунктів органу місцевого самоврядування.

На даний момент у Стрілках триває другий етап реалізації проекту – діалогові сесії, суть яких полягає у тому, щоб залучити якомога ширшу аудиторію громадськості до активного обговорення і розв’язання на місцях важливих проблем.

У рамках цього у Стрілківській сільській раді використано онлайн-опитування. Жителі відповідатимуть на певні питання, які їм поставлять організатори. Їхні відповіді створять основу для подальшого прийняття рішень, а керівництво матиме фактологічну базу потреб і викликів, які для громади першочергові і потребують невідкладного розв’язання. Це дозволить побачити, де і що в громаді недопрацьовується. І при цьому враховуватимуть певні інтереси та потреби конкретної людини.

Зазначимо, що виконавчим партнером з провадження проєкту у Львівській області є Фонд розвитку громадських організацій Західноукраїнський ресурсний центр. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел