logo
28/04
27/04
2 ...

23 червня на Львівщині відзначатимуть День вшанування пам’яті жертв масових розстрілів у 1941 році

26-07-2023 16:45948

23 червня на Львівщині відзначатимуть День вшанування пам’яті жертв масових розстрілів у 1941 році

Львівська обласна рада вирішила щорічно, 23 червня, відзначати в області День увічнення пам’яті жертв масових розстрілів у тюрмах Західної України в червні 1941 року.

За це на вчорашньому засіданні сесії проголосували 44 обласні обранці. Відповідне рішення ухвалили, враховуючи висновок постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції ЛОР.

Мета – вшанувати пам’ять загиблих під час масових розстрілів у тюрмах Західної України в червні 1941 року; встановлення історичної справедливості та засудження негативних наслідків перебування України під окупаційними режимами ХХ століття; забезпечення суспільної злагоди, громадського спокою і національної єдності на території Львівської області.

Львівська обласна державна адміністрація розроблятиме план заходів щодо вшанування Дня увічнення пам’яті загиблих та жертв масових розстрілів у тюрмах Західної України в червні 1941 року, проводитиме інформаційну кампанію про розстріли в тюрмах, організовуватиме науково-практичні конференції, круглі столи з залученням науково-освітніх установ, науковців.

Обласна рада також рекомендувала територіальним органам центральних органів виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям Львівської області прийняти рішення про вивішування Державного Прапора України з траурною стрічкою щорічно 23 червня.

З пропозицією прийняти аналогічні рішення на своїх територіях Львівська обласна рада також звернулася до Івано-Франківської, Волинської, Рівненської та Тернопільської обласних рад.

Leopolis.news