logo
28/04
27/04
2 ...

У Зашкові вперше за 22 роки відремонтували Народний дім

26-07-2023 16:561121

У Зашкові вперше за 22 роки відремонтували Народний дім
Фото: ЛМР

У Зашкові відремонтували народний дім, де діють дитячі гуртки, жіночий та чоловічий ансамблі, а також проводять благодійні заходи. За інформацією департаменту міської агломерації, у приміщенні площею 200 м2 замінили 13 вікон, троє дверей, переробили димохідну систему та зробили капремонт вхідного коридору. Востаннє такі роботи проводили 22 роки тому.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ремонт розпочали місяць тому. Вдалося виконали основні роботи, аби вберегти приміщення від руйнації.

Кошти на ремонт приміщення управління культури ЛМР передбачило ще раніше. Щоправда, через війну не все вдалося зробити із запланованого», - повідомили у департаменті міської агломерації.

Завідувачка народного дому у с. Зашків Оксана Макар каже, що всі ці роки народний дім лагодили власними зусиллями. Переважно все трималося на ентузіазмі та меценатстві місцевих. У такий спосіб і намагалися зберегти у громаді культурний осередок. Зі створенням Львівської міської територіальної громади кошти на ремонт таки передбачили.

У народному домі, окрім дитячих гуртків, також є жіночий та чоловічий ансамблі. У приміщенні проводять різні культурні заходи, а під час війни - благодійні концерти та ярмарки. Щороку вшановують пам'ять свого відомого односельчанина – провідника ОУН Євгена Коновальця, аби молоде покоління знало і пишалося історією свого краю.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news