logo
27/04
2 ...

Родичам загиблих у Скнилівській авіакатастрофі виплатять матеріальну допомогу

26-07-2023 21:491145

Родичам загиблих у Скнилівській авіакатастрофі виплатять матеріальну допомогу
Фото: ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

У Львові до 21-ї річниці авіакатастрофи, яка сталась на військовому летовищі «Скнилів» 27 липня 2002 року, членам сімей загиблих виплатять одноразову матеріальну допомогу.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Зокрема, по 2 тисячі гривень допомоги отримають 55 людей. З бюджету Львівської громади на ці виплати скерували 110 тисяч гривень.

Як повідомили в управлінні соціального захисту, місто уже не перший рік фінансово підтримує людей, які постраждали чи втратили в авіакатастрофі своїх рідних. Зокрема, торік до 20-ї річниці авіакатастрофи, члени сімей загиблих отримали одноразову виплату в розмірі 5 тисяч гривень.

Цю допомогу надають у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади.

Завтра о 10:00 у храмі Воскресіння Христового УГКЦ (вул. Городоцька, 319а) розпочнеться поминальне Богослужіння. Опісля відбудеться покладання квітів до «Сегменту пам’яті» жертв Скнилівської трагедії на аеродромі. Зважаючи на обмеження, спричинені воєнним станом, покладати квіти до меморіалу буде вузьке коло родичів загиблих.

Скнилівська трагедія – аварія, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Через падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів, загинуло 77 людей: серед них 28 дітей. Постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

Leopolis.news