logo
02/05
2 ...

У Тустані завершився Табір живої історії українського середньовіччя

09-08-2023 15:46676

У Тустані завершився Табір живої історії українського середньовіччя
Фото: stryi-rda.gov.ua

У Тустані у справжньому середньовічному містечку, впродовж чотирьох днів, з 3 по 6 серпня, усі охочі могли поринути у епоху середньовіччя та взяти участь у реконструкції рицарських боїв.

Про це повідомляє пресслужба Стрийської РВА.

Гості мали змогу відвідати майстер-класи, обмінятись досвідом зі збереження культурної спадщини, побачити як випалювали руду в давнину, спробувати себе в ролі середньовічного лучника та лицаря.

«Ту Стань» є найстарішим в Україні історичним фестивалем, що відбувається безперервно з 2006 року. Особливістю заходу є його орієнтованість на визначений період минулого – час існування наскельного міста фортеці Тустань IX – XVI століття. І варто зазначити, це один із найкращих, найцікавіших і найефективніших способів вивчати історію нашої країни», – зазначають організатори заходу.

Фестиваль відбувся, а Тустань чекає на своїх відвідувачів щодня. Заповідник працює з 10:00 до 18:00. Екскурсію можна замовити за телефоном: 0676713345.

Древні скелі Тустані чекають на Вас. Тут завжди панують позитивні емоції, а сила скель дарує натхнення!

Цьогоріч для підтримки проведення фестивалю з обласного бюджету у межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2023 рік виділили 100 тис грн.

Довідково:

Тустань – середньовічна наскельна фортеця-град і митниця IV—XVI століть, давньоруський наскельний оборонний комплекс, залишки якого розташовані поблизу села Урич на Стрийщині. Утворена з пісковика. У комплексі урицьких скель виділяють окремі останці: Камінь, Острий Камінь, Мала Скеля, Жолоб (Орел).

Засновник фестивалю – «Державний історико-культурний заповідник «Тустань».

 

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news