logo
02/05
2 ...

Впродовж першого півріччя кількість держслужбовців скоротилася на 2700 осіб

09-08-2023 15:57497

Впродовж першого півріччя кількість держслужбовців скоротилася на 2700 осіб
Фото: Ілюстративне

Протягом першого півріччя 2023 року фактична чисельність працівників держорганів скоротилася на 2,7 тис. осіб.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Ефективна державна служба є ключовою складовою державного управління. Тому Міністерство фінансів продовжує публікувати інформацію щодо чисельності працівників апаратів державних органів. В інтерактивній аналітичній панелі («дашборді») подано інформацію щодо чисельності працівників державних органів за І та ІІ квартали 2023 року.

Цей інструмент дозволяє проаналізувати дані щодо граничної, фактичної чисельності працівників у державних органах, зокрема в органах судової влади та місцевих державних адміністраціях (без урахування органів сектору безпеки і оборони), простежити за динамікою змін, що відбуваються в чисельності протягом 2023 року та переглянути наявні вакантні посади в різних державних органах.

За оперативними даними, станом на 1 липня 2023 року у 107 органах державної влади фактично працює 173,1 тис. осіб. Водночас протягом першого півріччя 2023 року фактична чисельність працівників скоротилася на 2,7 тис. осіб.

«В умовах воєнного стану слід зауважити, що ресурси держави мають бути спрямовані на забезпечення якості й ефективності діяльності державних службовців. Звісно, вкрай назріла потреба реформи держуправління в частині перегляду функцій тих чи інших державних органів та оптимізації чисельності за результатами функціонального аналізу. Однак прийняття концептуальних змін має базуватись на розумній кадровій політиці для ефективного використання фінансових ресурсів та подальшого забезпечення функціонування якісної державної служби», ‒ прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

 

 

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news