logo
02/05
2 ...

Німецький Rheinmetall підтвердив закупівлю десятків танків Leopard 1 в Бельгії

09-08-2023 17:58458

Німецький Rheinmetall підтвердив закупівлю десятків танків Leopard 1 в Бельгії
Фото: .defence-ua.com

У німецькому оборонному концерні Rheinmetall підтвердили закупівлю ним танків Leopard 1 у Бельгії. Танки відремонтують та поставлять в Україну.

Києву буде поставлено близько 30 танків Leopard 1, заявив у середу, 9 серпня, представник компанії в Дюссельдорфі, повідомляє DW. При цьому представник Rheinmetall не уточнив, яким буде графік постачання.

Напередодні, 8 серпня, видання Handelsblatt з посиланням на власні джерела повідомило, що Rheinmetall придбав 50 танків Leopard 1 у бельгійської компанії OIP Land Systems. За інформацією видання, ці танки буде переобладнано на німецьких заводах компанії, розташованих у Дюссельдорфі, для подальшого використання в Україні.

Планується, що близько 30 з цих 50 «Леопардів» буде доставлено в Україну, адже деякі з машин були в такому поганому стані, що їх можна було використовувати лише як «донорів» комплектуючих, зазначає dpa.

Генеральний директор OIP Land Systems Фредді Верслуйс повідомив британській газеті The Guardian, що його компанія продала 49 танків іншій європейській країні, яку він не може назвати через положення про конфіденційність. Він також не зміг назвати ціну угоди. Верслуйс додав, що може пройти до шести місяців, перш ніж танки опиняться на полі бою в Україні.

Також міноборони Німеччини анонсувало ще 25 «Леопардів» для України.

У середу офіційна представниця міністерства оборони ФРН на запит DW повідомив, що Німеччина поставить Україні 25 танків Leopard 1A5, а також п'ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин і два навчальні танки. Для цього уряд ФРН уклав відповідний контракт із концерном Rheinmetall. Цю військову техніку буде надано Києву додатково до заявлених раніше поставок, зазначила чиновниця. За її словами, передачу танків Leopard 1A5 Україні Німеччина анонсувала в липні на саміті НАТО у Вільнюсі.

 

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news