logo
04/05
03/05
2 ...

При Міністерстві соціальної політики запрацював Національний офіс дітей та молоді «ДійМо»

12-08-2023 14:35498

При Міністерстві соціальної політики запрацював Національний офіс дітей та молоді «ДійМо»
Фото: Ілюстративне

11 серпня, напередодні міжнародного Дня молоді, за участі Міністра соціальної політики Оксани Жолнович відбулося відкриття Національного офісу дітей та молоді «ДійМо». 

Новостворений Офіс “ДійМО” буде функціонувати як консультативно-дорадчий орган при Мінсоцполітики, повідомляє Урядовий портал.

Учасники Офісу (молодь від 16 до 35 років з досвідом перебування в інституційних закладах або сімейних формах виховання) матимуть унікальну можливість напряму  взаємодіяти з Міністерством. Вони зможуть ініціювати запровадження проектів, спрямованих на підтримку дітей, особливо тих, які мали досвід інституційного догляду (виховувались не в родині, в якій народились). Отримають досвід роботи над нормативними актами Мінсоцполітики, зможуть брати участь в їхньому обговоренні та опрацюванні тощо.

Власне сам проект «ДійМо» з'явився з ініціативи вихованців інтернатів, дитячих будинків та прийомних сімей, які готові долучатися до покращення політики у сфері прав дітей. 

Серед завдань, які ставить перед собою Міністерство, розпочинаючи співпрацю з Національним офісом дітей та молоді,  –  формування змін у соціальній політиці відповідно до потреб та інтересів дітей, інтегрування дітей, що мають досвід перебування в інституційних закладах,  у суспільне життя, їх підтримка на різних етапах, розвиток спільноти наставників, об’єднання зусиль держави, громадськості і бізнесів навколо інтересів дітей.  

«Ідея відкрити офіс “Діймо” з’явилася в ініціативної молоді. І ми, в Міністерстві, їх радо підтримали. Серед них – різні діти: з родин Героїв, з будинків сімейного типу, інституцій та прийомних сімей. Їх об'єднує бажання говорити про свої потреби та спільно шукати рішення. І ми готові дати можливість молоді діяти і впливати на державному рівні. Нам важливо чути про їхні проблеми та потреби від них самих», - зазначила Оксана Жолнович.

Лідер ініціативної групи Кирило Невдоха розповідає про бачення діяльності Офісу: «Сьогодні ми презентували “ДійМо”, і важливо, що ця подія була не “про дітей”, а разом з дітьми. Ми обговорили, що частина рішень працюють, а частину – потрібно вдосконалювати. Відтепер ми працюватимемо разом, станемо платформою, яка буде моніторити, формувати запити дітей та молоді по всій країні. І я думаю, що разом ми вийдемо на рішення, які дійсно будуть враховувати найкращі інтереси дітей та молоді». 

На заході були присутні голова Національної соціальної сервісної служби Василь Луцик та керівниця координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова. Зі свого боку ці організації також готові підтримувати та сприяти діяльності Офісу

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news