logo
03/05
2 ...

На Зміїному встановили прикордонний знак (ВІДЕО)

13-08-2023 13:25561

На Зміїному встановили прикордонний знак (ВІДЕО)

У суботу, 12 серпня, військовослужбовці Державної прикордонної служби України разом з військовослужбовцями ГУР МО висадилися на острові Зміїний, де встановили прикордонний знак.

У цьому заході брав участь і Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, інформує ДПСУ.

Керівник прикордонного відомства відмітив, що військовослужбовцями Ізмаїльського прикордонного загону за повної підтримки військовослужбовців Головного управління розвідки МОУ відновлено історичну справедливість.

«Встановлено прикордонний знак на о. Зміїний. Попередній, який стояв тут до повномасштабного вторгнення, був нахабно знищений російськими окупантами. Наступний прикордонний знак буде встановлений у нашому, українському, Криму, після його звільнення Силами оборони України», - сказав Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

«Ми пам’ятаємо кожного, хто звільняв о. Зміїний, пам’ятаємо кожного, хто звільняє наш кожний клаптик землі. І ми неодмінно повернемо всю нашу територію. Слава Україні», - відмітив заступник керівника ГУР МО Дмитро Усов.

Острів Зміїний є символом української незламності. Під час повномасштабного вторгнення росії його боронили прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Всі вони після атак загарбників потрапили в російський полон. Частина з них, на жаль, ще й досі перебуває в неволі у окупантів і Україна робить все можливе, щоб повернути їх додому.

Захищаючи острів український прикордонник промовив слова, які вказували напрямок російському кораблю. Ця фраза стала крилатою і символом спротиву України у війні з Росією, вона надихає весь народ України на боротьбу.

Як відомо, після важких боїв українські військові наприкінці червня минулого року звільнили острів від окупантів і повернули над ним контроль.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news