logo
27/04
2 ...

Поблизу ведмежого притулку «Домажир» відкрили екостежку «Мальовниче Розточчя» (ФОТО)

18-09-2023 13:312198

Поблизу ведмежого притулку «Домажир» відкрили екостежку «Мальовниче Розточчя» (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Протяжність нового туристичного шляху – 6 кілометрів. Його ознакували у Страдчанському лісництві, за ініціативи працівників ведмежого притулку «Домажир».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Весною у стінах Львівської ОВА відбулась робоча зустріч, під час якої туристичний шлях «Мальовниче Розточчя» отримав реєстраційний номер – 4902. Тепер екологічну стежку ознакували і її можуть відвідати усі охочі. 

Першопрохідцями шляху були студенти та викладачі Національного лісотехнісного університету України, а також представники управління туризму та курортів Львівської ОВА.

«Насамперед висловлюю вдячність працівникам ведмежого притулку «Домажир» за ініціативність, завдяки якій з’явився новий туристичний продукт. Переконаний, що він буде популярним серед туристів, адже демонструє красу природи Розточчя», – зазначив керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Зі слів керівника відділу роботи з відвідувачами ведмежого притулку «Домажир» Тетяни Первій пройшовши шляхом відвідувачі зможуть побачити унікальне зростання буку та барвінку, що занесене до Зеленої Книги України. Також це місцерозростання трьох видів дерев: дуба, сосни та бука, що зустрічається лише в Криму і на Розточчі. Найцікавішими та унікальними об’єктами є скельні виходи та букові «велетні» Розточчя.

Студенти підмітили, що на шляху є чимало інсталолокацій, які часом схожі на кадри з фільмів.

«Територія надзвичайно цікава не тільки для прогулянки, але й для наукових досліджень. Тому цей новий проєкт – можливість для студентів та молодих науковців організовувати польові дослідження, писати дипломні роботи, та поповнювати колекцію наукових статей», – розповіла менеджер з освіти ведмежого притулку «Домажир» та автор екологічної стежки «Мальовниче Розточчя» Марія Глова.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news