logo
30/04
2 ...

У Стрілківській ТГ реалізують пілотний проєкт «Школа Чудотворця»

22-09-2023 11:491121

У Стрілківській ТГ реалізують пілотний проєкт «Школа Чудотворця»

У Стрілківській територіальній громаді Самбірського району готуються до впровадження пілотного проєкту «Школа чудотворця». Ініціаторами новації є священиче подружжя Громів – Наталії та о. Романа із с. Мшанець. Їхніми однодумцями стали підприємець із Стрілок Богдан Дмитришин та студент Олександр Кардаш, який вимушений був переселитися із зони бойових дій.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

За словами о. Романа Грома, якщо хтось при вимові слова «школа» уявляє типову школу з типовими уроками та домашніми завданнями, то слід забути. Рівно ж, якщо при слові «чудо» або «чудотворець» хтось має на увазі якогось ангела з крилами, який махає чарівною паличкою – то це теж хибне мислення. 

«Філософія проєкту, – сказала пані Наталія Гром, проектний менеджер Стрілківської ТГ, – коли людина прагне і може безкорисливо пропонувати та має бажання  робити зміни у своїй громаді чи своєму середовищі, витрачаючи на це ресурси, то вона вже є чудотворцем. Мова йде, щоб у потрібному місці встановити смітники, висадити сквер, влаштувати лавочки, подбати про освітлення, закупити м’ячі, облаштувати спортивний майданчик, оновити автобусну зупинку. Від таких речей залежить комфорт життя, виховання елементів культури». 

У жовтні запрацює «Школа чудотворця». Програма – це дуже неформальне навчання проєктного менеджменту. Лекції читатимуть викладачі та випускники «Бізнес-школи» Українського католицького університету.

Важливим є те, що найкращі проєкти, які будуть написані і запропоновані впродовж програми навчання, отримають фінансування 20 тис. грн.. Наразі триває реєстрація бажаючих бути учнем «Школи чудотворця».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news