logo
24/04
13/04
10/04
02/04
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
2 ...

Airbnb сприятиме у післявоєнному відновленні туристичної галузі України

28-09-2023 10:392624

Airbnb сприятиме у післявоєнному відновленні туристичної галузі України
Фото: Укрінформ

Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) та американська компанія Airbnb співпрацюватимуть задля популяризації України у світі як туристично привабливої країни.

Відповідний Меморандум було підписано під час зустрічі Голови Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів та співзасновника й Директора зі стратегічного розвитку Airbnb Натана Блечарчика у Генеральному консульстві України у Мюнхені (Німеччина), повідомляє пресслужба ДАРТ.

Мар’яна Олесь висловила вдячність представникам Airbnb за безпрецедентну підтримку України в її боротьбі за незалежність. «Ініціатива Airbnb щодо надання безкоштовного тимчасового житла понад 100 тисячам біженців з України на початку повномасштабного вторгнення стала для нас значною підтримкою. Після перемоги ми хочемо висловити вдячність і продемонструвати свою гостинність, запросивши до нас увесь світ, який весь цей час стояв поруч з Україною. Підписаний сьогодні документ тепер офіційно засвідчить наші наміри спільно відновлювати туристичну галузь нашої держави».

Документ передбачає проведення спільних маркетингових заходів задля промоції туристичного потенціалу України – забезпечення онлайн публікацій та поширення промоційного фото- та відео контенту туристично привабливих дестинацій нашої країни, в тому числі і Криму після його деокупації. Ще одним пріоритетним напрямком співпраці стане обмін аналітичною та статистичною інформацією.

Співзасновник і Директор зі стратегічного розвитку Airbnb Натан Блечарчик зазначив, що, попри те, що сьогодні в Україні навряд чи можливий туризм, важливо вже зараз визначити курс післявоєнного відновлення галузі. «Цим меморандумом ми погоджуємося підтримувати туризм в Україні після закінчення війни. Ця співпраця є вагомим знаком для нашої спільноти у всьому світі», – підкреслив пан Блечарчик.

Довідково: від початку повномасштабного вторгнення в Україну ресурс Airbnb.org допоміг знайти безкоштовне та тимчасове житло для понад 130 тисяч українців. Проживання було профінансоване самою компанією Airbnb, Inc. та іншими донорами Airbnb.org, а також господарями помешкань, які пропонували проживання безкоштовно або зі значною знижкою для громадян України.

 

 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news