logo
24/04
19/04
24/03
03/02
30/11
09/11
20/10
16/10
05/10
19/09
05/04
23/12
20/09
26/08

Про обласну бюрократію на Львівщині в умовах воєнного стану | Блог Олександра Ганущина

20-10-2023 20:171990

Про обласну бюрократію на Львівщині в умовах воєнного стану | Блог Олександра Ганущина

Навіть не знаю, як з цим боротися. Ні, точніше знаю, але неефективно, бо в часі це довгий процес. А фронт потребує видатків на дрони, антидрони, звязок і ще купу всього «на вчора». І такі можливості в обласному бюджеті є, треба лише змінити швидкості і пріоритети бюрократії на Винниченка 18.

Тепер, трохи детальніше, або лонгрід на цю тему.

Якось у 2023 році, опісля проголосованої Львівською обласною радою субвенції у 40 млн.грн. на дрони і антидронне обладнання , Львівська обласна військова адміністрація готувала документи на виділення коштів цілих… Цілісіньких тридцять сім днів (від 4 липня до 9 серпня). Окремі втаємничені казали, що ця ініціатива тоді ну не дуже «зайшла» одному із заступників голови ОВА. Ну хто ж посмів без узгодження просувати ідею закупівлі дронів з обласного бюджету,

Тепер про минуле пленарне засідання Львівської обласної ради 19 вересня. Попри неналежну якість ухвалених рішень, усі депутати висловилися за збільшення підтримки військових коштом обласного бюджету. Чи не з того часу, а може й раніше, під ОВА, виходять громадські активісти з вимогами «Спочатку дрони, потім стадіони!».

Дивно, але незважаючи на рішення сесії облради і на тиск активістів, Львівська обласна адміністрація зовсім не поспішає виділяти кошти з обласного бюджету на першочергові військові закупівлі. Натомість, під завісу усіляких робочих груп з вивчення тендерів, капітальні видатки обласного бюджету активно засвоюються. Ви собі голосуйте/приходьте під ЛОВА, а нам своє робити!

Можу зрозуміти походження бажання. Я про капітальне будівництво з рекордними сумами котрі надійшли за рахунок податку на доходу з фізичних осіб з військовослужбовців у 2022 та 2023 роках.

Проте, панове з другого поверху на Винниченка , і Ваше продовження вище в особі Юрій Холод, відсоток з податків які справляються з військових, котрий пішов на вирішення проблем власне військових частин і з‘єднань у обласних видатках є непристойно малим. І Ви це прекрасно знаєте.

А від маніпуляцій на темі «ок, розбираємо/відміняємо тендери», «а от же ж громади!» і «та ми ж волонтеримо!» вже ну навіть не смішно, всім, хто хоча б трішки «в матеріалі».

Загалом стратегія обласної бюрократії промальована. Ще тиждень, і навіщо тим військовим щось там виділяти, однаково не справляться. Самі, ж вони готові рухатися лише в межах довоєнних лекал, де «потреби військових це в першу чергу МО», а якщо що, то «у нас є інші виклики воєнного часу».

І ще одне. Перебуваю дещо у вирі боротьби за військове ПДФО. Але дії чиновників з Львівської ОВА щодо «підтримки військових з обласного бюджету» - наочний демотиватор, кращого не вигадати.