logo
07/05
2 ...

Забрав гранату в дитини та висмикнув кільце: Клименко розповів про загибель помічника Залужного

07-11-2023 10:03766

Забрав гранату в дитини та висмикнув кільце: Клименко розповів про загибель помічника Залужного
Фото: джерела УП

За попередньою інформацією слідства, майор Геннадій Частяков висмикнув кільце подарованої гранати, спровокувавши трагічний вибух.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram.

«Трагедія у Чайках починає обростати різною інформацією з «джерел». Тому офіційно повідомляю:

Внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії. Сьогодні (учора, 6 листопада – ред.) в загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег, які почав показувати рідним. Дістав ящик із гранатами всередині та почав демонструвати боєприпас синові. Це були гранати нового західного зразка.

Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце.  Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух», – повідомив Клименко.

Міністр підтвердив, що у квартирі поліція знайшла ще 5 таких нерозірваних гранат. Їх відправлять на експертизу.

За словами Клименка, поліцейські знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. Повідомляється, що в його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії.

Міністр закликав не поширювати неофіційну інформацію та дочекатися офіційних висновків слідства. Досудове розслідування триває.

Як повідомляє УНІАН із посиланням на джерело у правоохоронних органах уточнило, що гранати входили до «подарункового набору», який на день народження йому презентував колега –  полковник Тімченко. Він уже дав правоохоронцям свідчення про те, що сам вирішив зробити такий подарунок,  поклавши в дерев’яну коробку пляшку віскі «Black Label» та 6 гранат.

Це підтвердили і троє свідків, при яких полковник вручав подарунок. Зазначається, що під час цього Тімченко навіть сказав Частякову: «Тебе здивувати важко - тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі».

Співрозмовник УНІАН припускає, що Частяков сприйняв це як жарт, бо згодом забрав дітей зі школи і почав розбирати з ними подарунки. Він подумав, що в коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми. 

До речі, Тімченко дві гранати лишив собі. На наданому джерелом УНІАН фото видно, як вони виглядають.

Нагадаємо, у понеділок 6 листопада ввечері в селі Чайки на Київщині від вибуху гранати в себе вдома загинув 39 річний військовий.  Його 13 річний син був шпиталізований із тяжкими пораненнями. Загиблий – Геннадій Частяков – працював помічником головнокомандувача Валерія Залужного.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news