logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський про нову допомогу від Німеччини: «Дійсно серйозний пакет» (ВІДЕО)

21-11-2023 19:19888

Зеленський про нову допомогу від Німеччини: «Дійсно серйозний пакет» (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський розповів про свою зустріч із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, який сьогодні приїхав до Києва з візитом.

«Маємо новий потужний пакет підтримки від Німеччини. Це оборонна підтримка – 1 мільярд 300 мільйонів євро. І серед іншого в цьому пакеті посилення нашої ППО, а саме виробництво нових систем «Айріс-Т» й ракети для ППО. Завдяки цьому наші міста, тисячі життів наших людей будуть врятовані від російського терору.

Дуже важливо, що в цьому пакеті також і потрібна нам артилерія – дійсно серйозний пакет, дуже. Німеччина – серед лідерів у допомозі нашому захисту, нашій державі та в збереженні миру в усій Європі», – зазначив Зеленський. 

«Ми обговорили з паном міністром Борисом Пісторіусом ситуацію на полі бою зараз, нашу співпрацю, зокрема, у спільному виробництві озброєнь – в усьому тому, що допоможе захистити і Україну, і всю нашу Європу», – додав він.  

Як повідомляли, до нового пакету допомоги від Німеччини, зокрема, увійшли: 4 системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM; 20 тисяч снарядів 155-мм калібру; протитанкові міни.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news