logo
24/04
17/04
10/04
26/03
20/03
19/03
07/03
06/03
20/02
13/02
08/02
05/02
31/01
26/01
2 ...

В Україні запускають сайт із переліком вакансій у сфері відбудови

04-12-2023 18:49827

В Україні запускають сайт із переліком вакансій у сфері відбудови
Фото: зі сторінки у Facebook

Міністерство відновлення запускає проєкт з пошуку вакансій у сфері відбудови.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що міністерство разом з Державним агентством відновлення, АТ «Укрпошта» та АТ «Укрзалізниця», за підтримки громадської спілки «Українська інфраструктурна асоціація», а також порталу robota.ua запускають проєкт «Робота та відновлення» щодо пошуку роботи в транспортної галузі, галузі зв’язку, будівництва та у сфері відбудови в цілому.

У рамках проєкту створений вебсайт: https://www.robotavidnovlennya.org, який відображає перелік пропозиції посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури, в тому числі тих, що містять можливості для безплатного навчання, перекваліфікації та/або проживання, що особливо важливо для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Наразі на вебсайті представлено більше тисячі актуальних вакансій, які постійно оновлюються.

«Цей проєкт допоможе забезпечити роботою українців, в тому числі тих, які були змушені залишити свої домівки. А також підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення в цілому», — зазначив Віце-прем'єр-міністр з відновлення, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Вакансії на порталі містять зручні фільтри та інструменти сортування. А отже користувачі можуть обирати роботу за сферою, географією чи роботодавцем. Крім актуальних вакансій, вебсайт проєкту «Робота та відновлення» пропонує рекомендації щодо пошуку роботи, а також відповіді на найбільш часті питання щодо працевлаштування.

Нагадаємо, портал robota.ua за ініціативи Міністерства відновлення провів опитування щодо викликів у працевлаштуванні вимушено переміщених осіб. Переважна більшість опитаних (56,2%) наразі не мають роботи і активно її шукають. При цьому чверть респондентів (26,2%) хоча і працевлаштовані, але шукають краще місце роботи. Більш ніж половина опитаних (64,4%) шукають повну зайнятість, а неповна зайнятість або фриланс цікавить 39% та 16,5% опитаних відповідно.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news