logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Радослав Сікорський: Польща продовжить політику підтримки України

14-12-2023 13:361208

Радослав Сікорський: Польща продовжить політику підтримки України
Фото: BBC.com

Новий очільник Міністерства закордонних справ Польщі у середу, 13 грудня, заявив, що Польща знову гратиме у першій європейській лізі, а не буде десь на маргінесі. Він підкреслив, що Польща продовжить політику підтримки України, а також анонсував зустрічі з головами зовнішньополітичних відомств сусідніх і ключових країн.

Виступаючи перед журналістами, Сікорський запевнив у подальшій підтримці України з боку Польщі, пише PAP.

«Ми продовжимо нашу політику підтримки України як у її захисті від російського імперіалізму, так і в її європейських прагненнях, це стоїть на порядку денному Європейської ради, на яку прем'єр-міністр Дональд Туск вилетить пізніше сьогодні», – сказав Сікорський.

Він підкреслив, що «Україна буде пріоритетом для польської політики безпеки, польської європейської політики».

Відповідаючи на запитання про своє повернення на посаду очільника МЗС, Сікорський відповів: «Для мене це зворушливий момент, сльоза навертається на очі».

«Сподіваюся, що Польща знову буде грати в першій європейській лізі, а не буде десь на маргінесі або під санкціями», – сказав міністр.

Серед найбільших викликів на найближчі тижні він назвав «питання безпеки, питання війни в Україні, необхідність погасити цю непотрібну суперечку з європейськими інституціями».

Сікорський також оголосив, що «незабаром проведе переговори з міністрами закордонних справ кількох сусідніх і ключових країн».

Журналісти запитали Сікорського про прізвища заступників міністра закордонних справ.

«У нас коаліційний уряд, я подав заявки на призначення поки що заступників держсекретарів, не держсекретарів, тому що з ними я ще не зустрічався. Нехай ті, кого це стосується, дізнаються першими», – сказав очільник МЗС.

Відповідаючи на запитання про заступників держсекретаря, він сказав, що попросив повернутися на посаду колишнього посла в НАТО і Вашингтоні Роберта Купецького, а також колишнього посла при ЄС Марека Правду.

Радослав Сікорський підкреслив, що Польща продовжить політику підтримки України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news