logo
26/04
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
2 ...

У Львові та області провели ялинкові рейди

22-12-2023 19:051290

У Львові та області провели ялинкові рейди

Працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області спільно з Західним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства, Управлінням патрульної поліції, Головним управлінням Національної поліції провели рейдові патрулювання на ринках міста Львова з метою виявлення випадків незаконної реалізації новорічних ялинок.

Також здійснено спільні виїзди з лісокористувачами лісових підприємств Львівського та Яворівського районів з метою запобігання несанкціонованої вирубки хвойних дерев, інформує ДЕІ Львівщини.

Заходи проводяться з метою запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в період різдвяних свят.  

Натомість було виявлено два факти незаконного перевезення та один факт незаконної зрізки хвойних дерев. На порушників складено три протоколи про адміністративне правопорушення. 

Як відомо, підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товаро-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чіп зі штрих-кодом лісового господарства, де її виростили.

Наявність етикетки або пластмасової бирки зі штрих-кодом та ідентифікаційним номером на дереві також є однією з ознак легальності збуту. За необхідності можна просканувати код та звірити його в базі на сайті системи Лісогосподарського інформаційно-аналітичного центру.

Інспекція закликає зберегти новорічні та різдвяні дерева, захистити хвойні ліси від самовільних рубок. Створити відчуття свята, радісного очікування різдвяного дива можна й без знищення дерев. Адже живу ялинку можна замінити штучною (яку, часом не відрізнити від живої), можна виготовити традиційну українську «ялинку» – дідух з колосків і калини, або ж створити новорічну композицію з хвойних гілок, які стануть гарною прикрасою домівки, шкільної аудиторії чи робочого кабінету.

Leopolis.news