logo
05/05
2 ...

У Львівській міськраді запевняють, що не змінюватимуть межі психлікарні

10-07-2019 20:263770

У Львівській міськраді запевняють, що не змінюватимуть межі психлікарні
Фото: tvoemisto.tv

Мерія не має наміру змінювати межі психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській, а лише формує земельну ділянку, яку не використовують для потреб лікарні, і надає їй статус скверу.



Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«У 1992 році земельна ділянка, площею 21,8 га, була надана лікарні у користування. З того часу пройшло багато років, Львівська обласна рада, на підставі рішень сесії, продала багато майна, яке знаходилося на території лікарні і було на балансі закладів Львівської обласної ради. Ці нові власники цього майна, очевидно, у свій час зверталися до Львівської міської ради з тим, щоби закріпити шматочки земельних ділянок на цій території, яка входила в ці 21,8 га за ними – як за новими власниками майна, оскільки вони його в законний спосіб придбали у Львівської обласної ради. Відповідно, місто вчиняло дії стосовно закріплення цих ділянок, і таким чином з цієї земельної ділянки, яка була в 1992 році – 21,8 га, фактично в користуванні лікарні залишалася вже менша площа», – пояснює начальниця управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун.

Крім того, вона зазначила, що місто у 2017 році вирішило зробити сквер, тому земельна ділянка також потребує коригування.

За словами Інни Свистун, Львівська обласна рада у 2017 році сама звернулася до міськради, щоби закріпити за новоствореним органом – обласною психіатричною лікарнею, земельну ділянку в розмірі 18,1 га, і ухвалою сесії ця ділянка була закріплена за ними.

«Тобто область зробила перший крок – сама звернулася, і сказала: дайте нам земельну ділянку площею 18,1 га. Місто, відповідно, прийняло ухвалу сесії, депутати проголосували. Тому треба рухатися далі, і не заполітизовувати в той чи інший спосіб цю ситуацію. На сьогодні лікарня має всі правові підстави для того, щоби виготовляти всю документацію і оформляти право користування ділянкою, відповідно до свого ж звернення у 2017 році», – розповіла Інна Свистун, начальниця управління комунальної власності ЛМР.

У міськраді зазначають також, що такої юридичної особи як Львівська обласна психіатрична лікарня ім. Акад. В.П.Протопопова на сьогодні немає, адже об’єкт перереєстровано в іншу установу, а згідно з земельним законодавством передбачено, що право постійного користування припиняється з припиненням юридичної особи.

 «Є на сьогоднішній момент установа Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня, і це було однією з підстав для припинення права постійного користування, щоб в подальшому рухатися до оформлення тієї самої земельної ділянки за теперішньою психіатричною лікарнею, до оформлення всіх земельних ділянок, в тому числі і скверу, і під іншими об’єктами, які є у власності інших юридичних осіб.

Другий аспект, чому ми були змушені припинити право постійного користування і державний акт на частину земельної ділянки, – оформлялася земельна ділянка під медичною установою Львівської обласної ради наркологічний центр. Землевпорядна організація, яка виготовляє проектну документацію, після проведення всіх землевпорядних, геодезичних робіт направила проект відведення на погодження по екстериторіальному принципу до органів Держгеокадастру. Згідно з висновком Держгеокадастру, неможливо провести позитивну експертизу проекту відведення земельної ділянки у зв’язку з тим, що є постійне користування на юридичну особу, яка на сьогоднішній день не існує. Тобто та ж сама медична установа стала полоненим цієї ситуації. У зв’язку з цим, до нас звернулась землевпорядна організація з проханням припинити право постійного користування і державний акт, щоб рухати далі всі юридичні документи по оформленню землі по всіх інших юридичних та фізичних особах» – додала Ельвіра Колос, в.о. начальника управління земельних ресурсів ЛМР.

Нагадаємо, колектив Львівської психлікарні вимагає проведення публічного обговорення щодо земельної ділянки площею 20,8 га, на якій планують облаштувати сквер.

Leopolis.news