logo
26/04
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
2 ...

Збірна України візьме участь у Всесвітніх пляжних іграх

12-07-2019 20:111319

Збірна України візьме участь у Всесвітніх пляжних іграх
Фото: УАФ

Збірна України отримала перепустку на фінальний турнір Всесвітніх пляжних ігор, що відбудеться в Катарі. 

Про це йдеться на офіційному сайті Української асоціації футболу.

Віце-президент Асоціації пляжного футболу України Володимир Литвищенко та головний тренер національної збірної Євген Варениця підтвердили інформацію, що наша збірна отримала право виступити на Всесвітніх пляжних іграх, які відбуватимуться 12—16 жовтня поточного року в Катарі. 

Нагадаємо, що в Іспанії на європейському відбірному турнірі Всесвітніх ігор синьо-жовті посіли п'яте місце й повинні були грати стиковий поєдинок за перепустку до фінальної частини з третьою командою КОНМЕБОЛ.

Однак за два місяці, що минули, у питанні організації турніру відбулися значні зміни. Найголовніше, що самі Ігри через фінансові причини перенесли з американського Сан-Дієго до Катару. Таким чином, Катар як господар змагань отримав право грати у фіналі, однак відмовився від нього через фактичну відсутність команди.

У результаті з'явилася додаткова перепустка до фінальної частини турніру. Тому організатори скасували стиковий матч між представниками УЄФА та КОНМЕБОЛ, і збірна України автоматично кваліфікувалася на Всесвітні пляжні ігри. Також туди вирушить і третя команда південноамериканського відбору. 

Таким чином, на сьогодні визначилися 11 учасників чоловічого фінального турніру Всесвітніх пляжних ігор. Це збірні Іспанії, Італії, Росії, Швейцарії та України — від Європи, Ірану, Японії та ОАЕ — від Азії, Сенегалу та Марокко — від Африки, Соломонових островів — від Океанії. Ще п'ять учасників змагань у Катарі визначаться за підсумками відбірних турнірів у Південній Америці та зоні КОНКАКАФ.

Leopolis.news