logo
26/04
25/04
2 ...

У Львові завершується перший етап тендерного процесу з впровадження е-квитка

18-07-2019 16:452822

У Львові завершується перший етап тендерного процесу з впровадження е-квитка
Фото: intermarium.com.ua

На погодження Європейського банку реконструкції та розвитку надіслали підсумковий звіт першого етапу тендерного процесу з провадження електронного квитка у Львові, під час якого проводили технічну та кваліфікаційну оцінку учасників тендеру.

Як повідомила прес-служба Львівської міськради, від банку вже отримали підтвердження, але результат звіту буде відомо через 1−2 тижні.

«У вівторок ввечері консультанти вже відправили звіт у банк, і тепер ми чекаємо підтвердження банку, що перший етап завершено, і три компанії проходять у фінальний етап. Після цього ми оголошуємо фінансовий етап», – розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

Він пояснив, що під час першого етапу розібралися технічно, хто може зробити це: чи є достатньо досвіду, фінансових ресурсів та інших можливостей для того, щоби вже на фінальному етапі змагалися лише за ціну.

«І ми дуже сподіваємося, що вже три учасники забезпечать нам найкращу цінову пропозицію. Після того ми визначаємо переможця, узгоджуємо його з банком і підписуємо контракт», – зазначив Андрій Білий.

За його словами, цього року розпочнуть монтаж обладнання і тестування системи на маршрутах, а наступного – повністю запустять електронний квиток.

«Ми планували підписати договір в липні, а зараз це серпень-вересень, тобто це на два місяці більше. Це той ризик, на який ми мали піти, і так ми зробили найкраще рішення в цій ситуації. До кінця цього року маємо вже почати проводити тести, як система працює, чи людям все зрозуміло, і почати видавати картки. Треба розуміти, що 200 тисяч пільгових карток видати за 1 місяць неможливо. Також за 1 день неможливо встановити обладнання на тисячу транспортних засобів», – додав Андрій Білий.

Зазначено, що фахівці ЛКП «Львівавтодор» провели детальне вивчення та аналіз поданих у пропозиціях кваліфікаційних документів щодо наявності в учасників відповідного досвіду, фінансових можливостей, кадрового потенціалу і відсутності негативних моментів в історії. За результатами цього передкваліфікаційного кроку було відхилено пропозиції деяких учасників. З тими пропозиціями, що пройшли етап кваліфікації, продовжили подальшу оцінку.

Нагадаємо, ЛКП «Львівавтодор» та ЄБРР підписали договір на суму 10 млн євро щодо впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (е-квиток). Загальна вартість проекту – 11,2 млн. євро. Протягом 2017 року відбувались тендерні процедури з вибору підрядних організацій та консультацій проекту. 15 листопада 2017 року відбулося підписання контракту між ЛКП «Львівавтодор» та компанією iC consulenten (Австрія), яка надає консультаційні послуги в рамках проекту впровадження електронного квитка.

Leopolis.news