logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Соскін: Після передчасних виборів до ВРУ старі партії стануть маргіналами на політичній сцені

08-05-2019 11:542621

Соскін: Після передчасних виборів до ВРУ старі партії стануть маргіналами на політичній сцені

Фото: masterforex-v.org

Зважаючи на результати виборів Президента України, після інавгурації Львів може стати або задвірками держави, або силою, яка просуватиме Україну в західному напрямку.

Таку думку висловив експерт, політолог, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін під час прес-конференції у Львові, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

Олег Соскін зазначив, що місце Львова залежить від того, як поводитиметься еліта – інтелектуальна, бізнесова, інформаційна.

«Усе залежить від того, чи воюватиме львівська еліта з президентською сформованою командою, коли вона нарешті проявиться, бо наразі ми маємо кілька осіб, яких називають експертним середовищем. Також важливо, як поводитиметься Львів у наступному періоді, адже восени будуть вибори до парламенту, а Львів завжди є провідною силою, яка визначає вектор кандидатів у депутати, адже впливає і на Тернопільщину, і на Франківщину. Нинішні вибори, на мою думку, показують якийсь переломний момент для Львова та Галичини загалом», – сказав Олег Соскін.

Експерт також зазначив, що ніхто з політичних метрів не очікував такої нищівної поразки Петра Порошенка, а точніше однієї із найпотужніших кланово-фінансово-корпоративних груп Порошенка та його оточення. За словами Олега Соскіна, зараз усі ланки владної політичної верстви перебувають у певному шоці від результатів виборів Президента і наразі не знають, в якому напрямку їм рухатися.

«Новий Президент починає наступати і вимагає якнайшвидшої інавгурації. Якби вона відбулася 19 травня, то відкрила б шлюзи до передчасних парламентських виборів. Однак до цих передчасних перегонів ніхто не готовий. Не готовий і Зеленський, але він, можливо, використовує принцип хвилі, енергію якої хоче опанувати й отримати відповідний результат. Але всі старі партії ВРУ розуміють, що цього допускати не можна, бо вони стануть маргіналами на політичній сцені. Отже, їм треба витримати паузу, щоб оця хвиля, яка привела до ейфорійної перемоги Зеленського, трохи спала», – пояснив Олег Соскін.

Леся БУРБАН, Leopolis.news