logo
25/04
24/04
2 ...

У Добромилі реалізують спільний українсько-польський проєкт з реконструкції очисних споруд та каналізаційних мереж

26-08-2019 12:071628

У Добромилі реалізують спільний українсько-польський проєкт з реконструкції очисних споруд та каналізаційних мереж
Фото: Leopolis.news

У Добромилі Старосамбірського району розпочали важливі для  цього містечка роботи – реконструкцію очисних споруд та каналізаційної мережі.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

«Дворічна праця із пошуку партнерів, – сказала голова районної ради Тетяна Терлецька, – підготовки пропозиції, напрацювання концептуальної записки, а пізніше власне проектної заявки, зустрічі, навчання не були марними. Все це пройдено нами спільно з Добромильською міською радою, а Міністерство економічного розвитку та торгівлі України схвалило проект та його зареєструвало». 

Роботи проводяться в межах реалізації проекту «Природа без кордонів – збереження спільної природної спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща)» і впроваджується в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine за Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом в пункті  Європейського інструменту сусідства.

Нагадаємо, що метою проекту є спільне покращення природної спадщини польсько-української території Карпат для розвитку туристичного потенціалу на принципах сталого розвитку шляхом впровадження комплексу заходів з реконструкції очисних споруд та каналізаційних мереж.

Разом з цим, розроблено Стратегію збереження природної спадщини, проведення мистецьких конкурсів та майстер-класів з фотографії, виставок під відкритим небом, підготовки до випуску спільного альбому.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news